Κανονισμοί

Το γραφείο αθλητικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων Explosivo και τα αθλητικά κέντρα 3-5 Πηγαδιών & Κουτσούφλιανης, διοργανώνουν το Vermio Soccer Festival. Ένα τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου τον Ιούνιο του 2025 για τις παρακάτω κατηγορίες:

Vermio Soccer Festival 2025
Ημερομηνία Κατηγορία Γεννημένοι Σχέση
06/2025 U10 2015 7 vs 7
06/2025 U12 2013 9 vs 9
06/2025 U11 2014 9 vs 9
06/2025 U13 2012 9 vs 9

Κανονισμοί διεξαγωγής U10, γενν. 2015 & νεότεροι

Σχέση 7 εναντίον 7. Παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 42-45m x 28-30m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U10 θα διεξαχθούν με έναν (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του off-side. Η πλάγια επαναφορά γίνεται με τα χέρια. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U11, γενν. 2014 & νεότεροι

Σχέση 9 εναντίον 9. Διεξάγονται τουλάχιστον 4 παιχνίδια με δύο ημίχρονα των 20 λεπτών ή περισσότερα με μικρότερη διάρκεια. Διαστάσεις γηπέδων 50-55m x 38-40m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U11 θα διεξαχθούν με έναν (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U12, γενν. 2013 & νεότεροι

Σχέση 9 εναντίον 9. Διεξάγονται τουλάχιστον 4 παιγνίδια με ημίχρονα των 20 λεπτών ή περισσότερα με μικρότερη διάρκεια. Διαστάσεις γηπέδων 50-55 x 38-40m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U12 θα διεξαχθούν με έναν (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U13, γενν. 2012 & νεότεροι

Σχέση 9 εναντίον 9. Διεξάγονται τουλάχιστον 4 παιχνίδια με ημίχρονα των 20 λεπτών ή περισσότερα με μικρότερη διάρκεια. Διαστάσεις γηπέδων 50-55m x 38-40m. Μπάλες αγώνων No 5. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U13 θα διεξαχθούν με έναν (1) διαιτητή. Επιτρέπονται 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Τρόπος διεξαγωγής – Ισοβαθμίες

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί με τη διαδικασία των ομίλων. Στη δεύτερη φάση γίνονται παιχνίδια κατάταξης ή νέοι όμιλοι με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή της πρώτης φάσης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη διαδικασία των ομίλων θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά: 1)το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, 2)διαφορά τερμάτων, 3)καλύτερη επίθεση, 4)καλύτερη άμυνα, 5) οι περισσότερες ισοπαλίες, 6)κλήρωση.

Στη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων, αν υπάρξει ισοπαλία ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία των πέναλτι (3 πέναλτι στους αγώνες κατάταξης, 5 πέναλτι στους τελικούς), χωρίς παράταση.

Πόντοι

Οι πόντοι θα κατανέμονται: 3 πόντοι για τη νίκη, 1 πόντος για την ισοπαλία, 0 πόντοι για την ήττα.

Ενστάσεις

Αν κάποια ομάδα επιθυμεί να κάνει ένσταση, αυτή πρέπει να καταγραφεί αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού (εντός 10’), στο φύλλο αγώνα. 

Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά. Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη). Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα. Κόκκινη κάρτα για χειροδικία αντιπάλου ή εξύβριση διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.

Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

Γενικά

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση υγείας με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) αντίγραφα των οποίων θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας μπορεί να γίνει για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.

Εξαιρέσεις: 1) Ομάδες από Αγγλία & ΗΠΑ που οι ηλικιακές κατηγορίες συμβαδίζουν με τα σχολικά έτη μπορούν να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα μέχρι δύο παίκτες οι οποίοι είναι γεννημένοι από την 1η Αυγούστου του προηγούμενου έτους. 2) Σε κάθε κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα το προηγούμενο έτος.

Μετά από ένσταση της αντίπαλης ομάδας, η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα (με σκορ 3-0) ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.

Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά). Εντός των εγκαταστάσεων θα λειτουργεί γραμματεία για την εξυπηρέτηση των ομάδων και την επίλυση τυχών προβλημάτων που θα προκύψουν

Έπαθλα αγώνων

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονέμονται αναμνηστικά συμμετοχής & μετάλλια.

Εξοπλισμός – ρουχισμός

Οι ομάδες πρέπει να φορούν διαφορετικού χρώματος στολές. Σε περίπτωση που οι αντίπαλες ομάδες φορούν τα ίδια χρώματα, η πρώτη ομάδα όπως αυτή αναφέρεται στο πρόγραμμα, είναι υποχρεωμένη να φορέσει διαφορετικού χρώματος στολή. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τότε η πρώτη ομάδα φοράει τα διαχωριστικά φανελάκια. Η φανέλα του κάθε ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι αριθμημένη ενώ ο τερματοφύλακας πρέπει να φοράει στολή διαφορετικού χρώματος από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς επικαλαμίδες.

Διαιτητές

Οι διαιτητές των αγώνων προέρχονται από την ΕΠΣ Ημαθίας & ΕΠΣ Μακεδονίας, εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

Ιατρική κάλυψη

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει παρουσία γιατρού ή φυσιοθεραπευτή ή νοσηλευτή.

Αφίξεις – αναχωρήσεις – καθυστερήσεις

Οι αφίξεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της κάθε περιόδου. Τα παιχνίδια ξεκινούν σύμφωνα με το πρόγραμμα της κάθε περιόδου. Αναχωρήσεις των ομάδων μετά τη λήξη της τελετής βράβευσης την τελευταία μέρα της κάθε περιόδου.

Οι ομάδες οφείλουν να είναι στο γήπεδο εγκαίρως. Ομάδα που δεν θα εμφανιστεί στο προγραμματισμένο γήπεδο και την προγραμματισμένη ώρα, χάνει το παιχνίδι με σκόρ 3-0. Διαφορετικές αποφάσεις (π.χ.καθυστερημένη έναρξη) μπορούν να παρθούν μόνο από τη διοργάνωση.

Τα γήπεδα

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ξενοδοχείων στην περιοχή 3-5 Πηγάδια & Κουτσούφλιανη, όλα γήπεδα με φυσικό χόρτο. Η οργανωτική επιτροπή θα κρίνει ποια γήπεδα θα χρησιμοποιηθούν.

Παράλληλες εκδηλώσεις (Play Zone)

Human football game, Teqball, Panna game (1vs1), τοξοβολία, παιχνίδια επιδεξιότητας, με ελεύθερη συμμετοχή.

Διοργάνωση

Explosivo Travel, Αριθμός Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων: 09.33.Ε.60.00.00635.01